Morja Zala

Pod umetniškim imenom MORJA ZALA ustvarja Zala Hrastar, trenutno še študentka magistrskega študija na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil.

Prihaja z majhne vasice na dolenjskem in je strast do oblačil in tekstilij našla že kot majhna deklica, ko je punčkam na roke šivala oblekice iz malih odpadnih krpic. Pri 11 letih ji je mami pokazala kako se uporablja šivalni stroj na katerem je sešila svojo prvo peresnico, svoje znanje pa je izpopolnjevala in nadgrajevala s predelovanjem in popravljanjem svojih oblačil. Kljub temu, da jo danes najpogosteje najdete v svoji šiviljski delavnici, kjer predeluje odpadne in ne več nošene oblačilne kose, star tekstil, rjuhe, zavese… v nova oblačila (od srajc, oblek, kril, hlač, puloverjev…) in dodatke (torbe, vreče, scrunchije, drobižnice, peresnice, klobučke…), svoj pogled na svet in okolico izraža tudi skozi kolažirano (digitalna) ilustracijo, fotografijo, animacijo, video in glasbo (igra violino in poje v glasbeni skupini Eni od Sedmih Milijard; nedavno pa je izdala tudi avtorski EP štirih skladb ”Sprehod med spomini”).

Jedro znamke MORJA ZALA so živahni kolaži nabiti s čustvi, s katerimi se vsakodnevno soočamo v preobleki mix & match vzorcev, barv in tekstur. Za boljši danes in jutri. Vsi izdelki so lastnoročno narejeni z veliko mero potrpežljivosti in spoštovanja do materiala, ki nosi na tisoče zgodb in čaka na tisoče novih spominov.

MORJA ZALA predstavlja vse, v kar verjame in o čemer sanja Zala. Pravi, da se vse začne s posameznikom in njegovim odnosom do ljudi, okolja in stvari. Zato želi širiti pozitivno energijo in spodbujati ljudi k bolj zavednem nakupovanju in življenju; k rasti in razvoju. Da cenimo to kar imamo, dajemo stvarem druge priložnosti tako, da jih preoblikujemo in ponovno uporabimo. Če bi želeli osvežiti svojo garderobo ali pa imate kakšne ljube kose, ki jih zaradi kakršnih koli razlogov ne nosite, pa bi jih želeli v novi preobleki, vam bo z veseljem pomagala in jim povrnila življenje.

Spletna stran https://morja.si
Spletna trgovina https://morja.si/shop/