Na svetu vsako leto proizvajamo več in več oblačil in s tem vedno več tekstilnih odpadkov. Da bi količino odpadkov zmanjšali, si izmišljamo vedno nove načine, kako jih reciklirati, a to še zdaleč ne bo rešilo naše težave – večina tekstilnih odpadkov še vedno konča na odpadih in v sežigalnicah.

Zato je še vedno najboljša rešitev ta, da oblačilom močno podaljšamo njihovo življenjsko dobo. To pa pomeni, da jih nosimo dlje – takšne, kot so, popravljene ali rahlo predelane. In ker vemo, da je v vaših omarah že kar nekaj oblačil iz druge roke, vam tokrat ponujamo še eno priložnost, da jih pokažete.

Pobrskajte po svoji omari, izberite najbolj zanimive kose ter iz njih sestavite čim bolj zanimivo kombinacijo in sodelujte v našem NATEČAJU ZA NAJBOLJ IZVIRNI »STYLING« IZ RABLJENIH OBLAČIL. Izmed vseh prejetih, jih bomo izbrali 10 ter jih nagradili s fotografiranjem. Prijave zbiramo do ponedeljka, 6. septembra 2021.

Izmed vseh nastalih fotografij bomo izbrali najboljše ter pripravili spletno razstavo. Pri fotografiranju in pripravi razstave bodo sodelovali fotografi projekta FAIR FOTO, ki že nekaj let zapored predstavlja modo na drugačen način. Izpostavlja proizvajalce, ki izdelujejo oblačila in modne dodatke brez izkoriščanja ljudi in okolja. Izdelke pa vedno nosijo modeli_ke, ki ta oblačila nosijo tudi v vsakdanjem življenju. Vse nastale vaše fotografije pa boste prejeli tudi vi za lastno uporabo.

Sodeluj tudi ti! Prijavi svoj »styling« še danes in si zagotovi profesionalno fotko v svojem najljubšem »stylingu« iz svojih rabljenih oblačil.